Целта на специалната военна операция е да се сложи край на войната.

...
Целта на специалната военна операция е да се сложи край на войната.
Коментари Харесай

Путин: Целта на специалната военна операция? Да сложим край на войната

Целта на специфичната военна интервенция е да се сложи край на войната. Това разгласи съветският президент по време на среща с ветерани от блокадата на Санкт Петергбург преди 80 години.

" Всичко, което вършим през днешния ден, в това число специфичната военна интервенция, е опит да спрем тази война. Това е смисъла на СВО. И да защитим нашите хора, които живеят там, на тези територии. Това са наши исторически територии, както към този момент споделих. Сега няма да давам никакви оценки...

Русия се бе примирила с тези събития, без значение че това са наши исторически територии. Но все пак не можехме да не реагираме на това, което стартира да се случва там след държавния прелом. Когато започнаха да унищожават хората, които живеят на тези територии, единствено тъй като считат, че са свързани с съветската просвета, с съветския език ", сподели Путин.

Президентът не посочи тъкмо по какъв начин пълномащабната инвазия на 24 февруари с съществена цел завладяването на Киев и свалянето на " нацисткия режим " на Зеленски се вписва в проектите му да се спре спора от 2014 година, както и да се защитят жителите на Донбас. Които през днешния ден са подложени на доста повече рискове след като и да било преди старта на нападението.

Путин обаче увери без да дава каквито и да е доказателства, че огромна част от украинците към момента поддържат Русия.

По-рано президентът посети цех за произвеждане на системи за Противовъздушна отбрана, където изрази убеденост в неизбежността на съветската победа.

" От позиция на крайния резултат и успеха, която е неизбежна, има няколко неща, които не са изчезнали и лежат в основата на нашата победа. Това е единството и сплотеността на съветския и въобще на многонационалния съветски народ, това е героизмът на нашите бойци в границите на специфичната военна интервенция и на фронтовите линии, както и, несъмнено, работата на отбранително-промишления комплекс, на предприятия като вашето ", сподели Путин. " Победата е сигурна, нямам подозрения в това ".

" Everything we do today, including the special military operation, is to stop this war " - Putin
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Вчера анонимни Z-канали намекнаха, че на 18 януари Путин може да промени статуса на " специфичната военна интервенция ".

" Утре СВО ще завърши публично ", написа провоенният канал Veteran’s Zapiski.

Това най-малко към този момент по този начин и не се случи. А много канали към този момент настояват, че Путин е напуснал Петергбург.
Подоляк: Путин е предвидим в своя " оруелизъм "
Путин е предвидим в своя " оруелизъм ".

Това разгласи в Туитър съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.

" Путин е предвидим в своя " оруелизъм ". " СВО е опит за преустановяване на войната. Войната е мир. Робството е независимост. Окупираните земи на Донбас са историческа част от Руската федерация под лъжливото име Л/ДНР ". Прозрение няма да има. Преговорите са невъзможни. РФ е фокусирана единствено върху войната. "

Putin is predictable in his Orwellism:
" SVO is an attempt to end the war.
War is peace.
Slavery is freedom.
The occupied lands of Donbas are a historical part of RF under the rogue name of L/DNR. "
There will be no epiphany. Negotiations are impossible. RF is focused on war only.
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР